search

MIXLAB SQUALANE RETINOL SERUM

EKSEPTION
70 ml
MIXLAB SQUALANE RETINOL SERUM 70 ML

Exclusief serum dat in de MIXLAB serie een rijke aanvulling is voor specifieke huid tekorten.
Squalane zorgt niet alleen voor snel herstel van de barriere maar dient ook als "glijbaan de huid in" voor de retinol.


Te gebruiken voor:
- Skin lifting/ huid versteviging
- Fijne lijntjes en beginnende rimpels
- Bestrijding van vrije radicalen (detox)
- Preventie van photo-ageing
- Reductie van hyperpigmenten
- Voeden van de huid

Key ingredients:
- Olive oil squalane (20%).
- Retinol (0,3%).
- Vitamin E (0,5%).

Een actief serum om te voeden, veroudering en fotoveroudering te verminderen met 20% veganistische squalaan en 0,3% retinol. Het serum kan puur gebruikt worden als behandeling tegen rimpels en pigmentatie of gemengd met ander serum om een ​​specifieker en gepersonaliseerd product te maken. Veganistische squalaan is een fantastische bevochtiger die nauw aansluit bij het natuurlijke squaleen van de huid en zorgt voor een uitstekende penetratie van vocht en ingrediënten. Squaleen is geen stabiel ingrediënt en kan zwaar zijn en de poriën verstoppen. Squalaan heeft waterstof toegevoegd aan de molecuulvorm waardoor het lichter is en de poriën niet verstopt. Olive Squalane is een helder, geurloos, natuurlijk verzachtend middel dat helpt om de huid glad te maken en haar vocht vast te houden. Olive Squalane is zeer licht en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen. Vanwege de gemakkelijke opneembaarheid is het een uitstekende drager voor andere ingrediënten zoals retinol. Retinol behandeling is ideaal voor rimpels, latente acne en door de zon beschadigde huid. De retinol wordt gestabiliseerd in ons serum dankzij een 100% olieformulering om de effectiviteit van het product in de loop van de tijd te behouden. In deze formulering gebruiken we de pure en meest actieve vorm van retinol. Derivaten van retinol als retinylpalmitaat die in andere huidverzorgingsproducten te vinden zijn, hebben een zeer lage efficiëntie

Hoe te gebruiken:
Net als de andere MIXLAB serums kun je deze als LOS serum/concentraat gebruiken, mixen met de andere SQUALANE cocktails of met de andere cocktails maar dan mag niet meer dan de helft squalane zijn; NIET doseren in het MIX MASK. Thuis kunt u 1 - 2 maal daags het serum aanbrengen na een gedegen reiniging van de huid. In de avond mag u "stapelen" met uw coctails eneindigen met nachtcreme. In de ochtend ook maar dan eindigt u met een All Day Shield (SPF 50) of Urban D Pollution (SPF 30).

Ingredienten (INCI):
Diisopropyl adipate, Squalane, PEG-40 sorbitan peroleate, Retinol, Tocopheryl acetate, Polysorbate 20, BHT, BHA


What is different?
- Preservative free.
- Oil-based serum.
- Non-greasy after-feel.
- High concentration of active ingredients.
- Can be mixed to prepare personalised formulations.
- Skin and environment friendly.
- 100% Renewable sourced ingredients.
- No over-packaging to reduce waste.
- Large format.

About product formulation:
Mixlab serum formulation is one of the most natural and skin friendly you can find on the market as it is reduced to only active ingredients. The formulation is a oil-based that immediately emulsify with hyaluronic acid based serums to form an oil-in-water micro emulsion. The touch is soft and non-greasy unlike most beauty oils. The serum feels rich and nutritive. Due to its 100% oily composition no preservative is required, we only added vitamin E to preserve the oils and the retinol from oxidation.